top of page

Jouw product

"Professionele productfotografie is meer dan ooit van essentiële waarde voor bedrijven."

Jouw bedrijf biedt een prachtig productassortiment, maar je hebt hulp nodig bij de presentatie?


Dan ben je bij Stijlbewust aan het juiste adres. Jouw product kan nog zo fantastisch zijn, maar als de presentatie niet de spreekwoordelijke “spijker op z’n kop slaat” dan haal je niet het best haalbare resultaat uit een product. Stijlbewust kan het bedrijfs-DNA vertalen naar de passende beelden van jouw product die de juiste consumentendoelgroep aanspreken.

‘Wheel & Cotton’ is een fashionbedrijf dat extra lange katoenen T-shirts ontwikkelt voor mannen. Stijlbewust heeft de styling tijdens de fotoshoot mogen verzorgen. Het is de kunst om met items te werken die bijdragen aan de merkbuilding passend bij een bedrijf. Zo is er voor de onderstaande foto gebruik gemaakt van een karrewiel en gedroogde katoenplanten. Dit zijn de kleine extra’s die het eindresultaat met een knipoog completeren.Een ander leuk voorbeeld is een stylingopdracht voor het theemerk ‘Tastea’. Dit high-end bedrijf wilde graag mooie sfeerfoto’s van hun nieuwe thee-verpakking. De verpakking ansich zegt nauwelijks iets over de hemelse inhoud. Doormiddel van onderstaand sfeerbeeld hebben we aangetoond uit welke ingrediënten de thee is opgebouwd. Zo geef je consumenten alvast een visueel voorproefje van wat ze mogen verwachten van een product.

Weten wat commercieel gezien bij je merk of product past, en je contentuitingen hierop aan laten sluiten, is een key-value die veelvoorkomend niet ingecalculeerd wordt. Het is van belang om te achterhalen welke doelgroep wordt aangesproken met een product. Hoe specifieker je dit kan “trechteren” hoe dichter je bij het gewenste eindresultaat kan komen met content.


Creativiteit, oog voor detail en originaliteit zijn de belangrijkste bouwstenen voor het tot stand brengen van de picture perfect (product)foto. Zo is het bijvoorbeeld geen aanrader om standaard fotomateriaal (die bijvoorbeeld door een leverancier wordt toebedeeld) te gebruiken voor je eigen webshop. Hiermee val je niet op. Je valt wél op door je productfotografie te onderscheiden. Het is idealiter dan ook beter om eigen gecreëerde content in te zetten om zo de consument te stimuleren in jouw webshop te kopen.


Alle verschillende stadia; van het ontwikkelen van je product tot aan het verkopen van je product vereist evenveel finesse. Het maken van de vertaalslag waarbij een consument aangetrokken wordt tot jouw product en deze ook daadwerkelijk aanschaft is cruciaal.

“Het verhaal kan niet zonder de verteller”


Veel ondernemers zien de noodzaak om zich online nadrukkelijker te profileren. De online wereld is een groeimarkt, en kan niet bestaan zonder beeldmateriaal. Uit onderzoek is gebleken dat de presentatie van een product doorslaggevend kan zijn of de consument wel of niet beslist om tot koop over te gaan.


Zolang je bedrijf commerciële content vertoond middels jouw webshop, folders, flyers, website, look-books, social-media kanalen en dergelijke gerelateerde zaken is een samenwerking aangaan met een fotografie stylist interessant.


Stijlbewust helpt bedrijven hun commerciële uitingen te verbeteren door “next-level” product- en sfeerfotografie te realiseren. We bieden hiervoor een totaalpakket aan dat tot in de puntjes kan worden afgestemd.


Stijlbewust biedt de volgende diensten aan;


· Conceptontwikkeling

· Organisatie van een fotoshoot

· Styling

· Visagie

· Beeldbewerking

bottom of page